Acronis Cyber Protect – ново цялостно решение за киберзащита

Наскоро компанията за киберзащита Acronis пусна най-новото си софтуерно решение Acronis Cyber Protect. Днес ще ви запознаем накратко с това какво предлага този продукт и с основните му възможности. Тази нова платформа включва инструменти за създаване на резервни копия, възстановяване при срив, защита от следващо поколение от зловреден софтуер, киберсигурност и управление на крайните устройства с една услуга.

Както сами можете да се досетите ако използвате подобни решения от различни доставчици, тяхното внедряване и последваща поддръжка са по-скъпи и времеемки. Освен това липсата на интеграция между отделните решения намалява и степента на сигурност. С Acronis Cyber Protect доставчиците на управлявани услуги могат да гарантират, че се грижат за защитата на данните, приложенията и системите на клиентите си. Всичко това става и само с един лиценз.

Чрез Acronis Cyber Protect можете да създавате резервни копия, разполагате с решение против зловреден софтуер, както и възможност за управление на крайните устройств. Една от особено полезните черти на платформата е, че тя позволява проактивно избягване на кибератаки, намалявайки времето на принудително прекъсване на работа и осигуряват бързо и лесно възстановяване. Освен това е възможно автоматизиране на конфигурацията за защита на клиента.

Един от актуалните проблеми пред повечето организации е защитата от рансъмуеър, като в това отношение Cyber Protect разполага със система за откриване на опасности базирана на технологии с изкуствен интелект. Тя открива рансъмуеър и добиващи криптовалути софтуери. Разбира се за постигане на оптимални резултати е важно и наличието на ефективен потребителски интерфейс, а използваният тук е лесен за работа и пестящ ресурси. Cyber Protect може и да предотвратява отдалеченото инсталиране на зловреден софтуер и има общи политики за управление на защитата.

Показателно за нивото на защита е преминаването на решението през тест на германския институт за сигурност AV-Test.org. Предварителната версия на Acronis Cyber Protect е тествана през март 2020 г. на компютър, работещ под Windows 10 Professional, като компанията изпитва състоянието и скоростта на работа на платформата чрез сканиране на набор от 6 932 злонамерени файлове на Windows.

Acronis постига 100% потвърдено ниво на откриваемост и показа перфектен резултат в лъжливо положителния тест на лабораторията. Въпреки това самите Acronis признават, че дори при тези резултати от теста и защита, базирана на изкуствен интелект, е невъзможно да се постигне 100% сигурност във всеки един момент. Ако заплахата се промъкне въпреки мерките за сигурност, Acronis Cyber Protect осигурява непрекъснатост на бизнеса, за да се гарантира, че доставчиците на управлявани услуги могат да възстановяват засегнатите данни, приложения и системи бързо и ефективно.

Изчерпателна информация за новата защитна платформа на Acronis можете да откриете тук, а още сега имате възможност да я изпробвате безплатно!

2 thoughts on “Acronis Cyber Protect – ново цялостно решение за киберзащита

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *