Ревю: SteelSeries Arctis 1 Wireless

Един от важните аксесоари при работа или забавления с компютър/конзола, а и смартфон са слушалките. Ако и вие като мен предпочитате да не сте ограничени от кабели то сигурно ще ви е интересно да прегледате и днешното ми ревю на актуалните безжични слушалки на SteelSeries – Arctis 1 Wireless. Това е и най-достъпният модел на компанията с цена от 120 евро.

Дизайн

Слушалките са с черен цвят и компактен и лек дизайн, а това е важно при продължително носене. Наушниците са с мека подплата и голям диаметър, което означава, че са и удобни. Освен това те могат да бъдат завъртани за по-лесно пренасяне, а подсилената със стомана лента се регулира (също има подплата), за да пасне според необходимостта.

Наличните контроли са разположени на лявата слушалка – бутон за активиране/деактивиране на микрофона, регулиране на звука, Micro USB порт за зареждане, 3.5 мм жак за слушалки и такъв за откачащия се микрофон. На лявата слушалка е поставен бутонът за включване. В комплект със слушалките идват безжичен предавател, USB към Type-C преходник (за предавателя, USB към Micro USB портове и 3.5 мм към 3.5 мм кабел. Разбира се наличен е и откачащия се микрофон.

Основни характеристики:

  • Честотен диапазон на слушалките: 20 – 20000 Hz
  • Чувствителност: 98 dBSPL
  • Импеданс: 32 Ohm
  • Говорители: 40 мм
  • Честотен диапазон на микрофона: 100 – 6500 Hz
  • Чувствителност: -38 dBV/Pa
  • Bidirectional Noise-Canceling
  • Връзка: 2.4 GHz до 9 метра
  • Издръжливост на батерията: 20 часа

SteelSeries Arctis 1 Wireless са съвместими с компютри, PS4, Nintendo Switch и Android, като връзката става благодарение на включения в комплекта предавател с USB Type-C порт. Звукът преминава към тях директно след свързване на предавателя. Той определено е подходящ за компютри и конзоли, а и за някои смартфони, макар и не винаги да е практично. Чрез наличния в комплекта 3.5 мм кабел обаче можете да ги свържете на практика с почти всяко устройство, което използва този интерфейс, включително контролер за Xbox.

Те са готови за работа директно след свързване на предавателя.

Слушалките предлагат доста качествен звук, като тук са използвани същите 40-милиметрови говорители, които са интегрирани и в Arctis 7. Както при гледане на филми, слушане на музика, гейминг и провеждане на разговори, те се справят отлично, предлагайки богат и плътен звук. Благодарение на използваната 2.4-гигахерцова връзка се постига и ниска латентност, а това ги прави особено подходящи за гейминг, когато забавянията могат да бъдат критични.

Слушалките са със затворен дизайн, а това изолира почти всички околни звуци, позволявайки постигането на по-въвличащо изживяване. Звукът се усилва и намалява лесно чрез вградения въртящ се бутон.

Дори при продължително носене, слушалките не запарват ушите, а това ги прави подходящи за дълги сесии.

Микрофонът също е с добро качество и включва технология за шумопотискане, която ефективно ограничава околните шумове. При разговор можете да разчитате на доста чисто предаване на гласа си. Освен, че можете да откачите микрофона, можете и да го деактивирате чрез отделен бутон. Той има и Discord сертификация ClearCast.

Бутонът за включване е мултифункционален, като с него можете да приемате разговори, затваряте, стартирате и паузирате плейбека, както и да преминавате към следващото или предходното съдържание.

Според компанията Arctis 1 Wireless би трябвало да предложат до 9 часа издръжливост с един заряд. Това разбира се е доста добро постижение и би трябвало да бъде достатъчно дори за по-дългите гейминг сесии.

От сайта на компанията можете да изтеглите и приложението SteelSeries Engine, с което да регулирате звуковите настройки, както на слушалките, така и на микрофона. Налична е и опция за регулиране на времето след което се деактивират слушалките при липса на звуков сигнал. Приложението е приятна добавка към цялостното предложение.

Заключение

Arctis 1 Wireless са чудесно предложение за справяне с кабелите. Те предоставят качествен звук и много добър микрофон, а тази комбинация е много важна, тъй като можете да ги използвате и за разговори. Ниската латентност прави модела подходящ и за гейминг, тъй като няма забавяния.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *