Ревю: Sandberg Commander Gaming Chair RGB

Един от основните компоненти за удобство и приятно изживяване по време на гейминг е столът. Освен това той е важен и за запазване на оптимална и здравословна стойка. В днешното ми ревю ще ви запозная с един чудесен такъв продукт от Sandberg, а именно Commander Gaming Chair RGB. В случая дори са налични и RGB светлинни ефекти. Столът е черен, като изключение прави логото на компанията на няколко позиции, а то е доста ефектно избродирано върху кожената повърхност.

Столът използва 5 колела за лесно придвижване, а в основата му е железна рамка. Върху нея откриваме покритие от изкуствена кожа и дишаща платнена повърхност. LED лентите са вградени отстрани на седалката и облегалката.

Основни характеристики:

 • Материали: PU кожа, дишаща платнена повърхност, железна рамка и мека пластмаса за подлакътниците
 • Система за повдигане: 80 мм клас 4 газ
 • Настройка на повдигане, наклон на облегалката и височина на подлакътниците
 • Свалящи се възглавници за врата и кръста
 • Размери на седалката: 50 х 53 см
 • Размер на облегалката: 59 х 84 см
 • Обща височина: 132 см
 • Височина на седалката: 45 до 55 см
 • Тегло: 19 кг
 • Максимално натоварване: 150 кг.
 • RGB светлинна система: 366 режима, дистанционно

Сглобяването на стола отнема малко повече от половин час, като при следване на включените в комплекта инструкции няма да се натъкнете на проблеми. За целта ви е необходим само наличният инструмент, който комбинира шестограм и отвертка. Ето и целия процес на забързан каданс.

Столът позволява регулиране на височината от 45 до 55 сантиметра, както и наклон на облегалката в удобен диапазон. Освен това и височината на подлакътниците може да се променя.

Столът разчита на пет колела, които позволяват лесното му преместване в зависимост от нуждите. Въпреки това той стои стабилно на мястото си. Столът е с основа от желязо, а върху нея са приложени изкуствена кожа и дишаща платнена повърхност. Подлакътниците са от мека пластмасова материя, която е приятна на допир.

Дори при продължително седене няма да изпитате неудобство от запарване или каквито и да е други неприятни ефекти.

Сред допълнителните удобства са и две възглавници, за гърба и за врата, като тях можете да премахвате или позиционирате според нуждите си. Аз лично използвам тази за врата, тъй като за мен е от по-голямо удобство.

В игралния стол има вградени RGB LED ленти в облегалката и седалката. Налични са 366 режима на осветяване, като ефектите са доста приятни, те могат да се регулират от включеното в комплекта дистанционно. Светлинната система може да се захранва от портативна батерия, която не е включена в комплекта и може да бъде поставена в джоб под седалката. Трябва ви батерия с мощност 5V/2A (10W).

Освен в редица солидни цветове, можете да активирате и автоматичен режим, който редува цветовете и активира отделните LED елементи в различна последователност. Възможно е увеличаване и намаляване на яркостта, а разбира се има бутони за включване и изключване.

Заключение

След като няколко седмици използвах стола мога да споделя изцяло положителните си впечатления от него. Столът е удобен дори при целодневно използване, без да запарва или да предизвиква дискомфорт. Постигнатата стойка на тялото е стабилна, а подлакътниците са изработени от мека пластмаса, която е подходяща за целта.

Много приятен акцент е интегрирането на RGB светлинна система, която разбира се можете да използвате когато поискате. Колелцата изглеждат достатъчно стабилни и здрави и би трябвало да издържат дълго време. Цената на модела през официалния магазин на компанията е 454 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *