Теленор с двойно повече събрана за рециклиране потребителска електроника през 2019

От Теленор съобщават, че са предали за рециклиране двойно по-голямо количество отпадъци от потребителска електроника през 2019 г. в сравнение с предходната година. Предадените през 2019 г. електронни отпадъци, които включват мобилни телефони, аксесоари, компютърна периферия, батерии и др. са с общ обем от над 7 тона.

През 2019 г. Теленор събра 1 945 кг. мобилни телефони за рециклиране, 729 кг. обикновени батерии, 640 кг. батерии от мобилни телефони и 3 709 кг. аксесоари и компютърна периферия, които представляват опасен отпадък, и ще бъдат рециклирани. Отпадъците са събрани от магазините на Теленор в цялата страна, както и офисите на компанията.

Теленор отбелязва ръст от 128% на броя предадени мобилни устройства по условията на услугата „Върни и вземи“ за периода от 16 октомври до 31 декември 2019 г., спрямо същия период в предходната година. Компанията работи с партньори в сферата на рециклирането, които гарантират, че всяка част от старите устройства се използва оптимално, за да остане в употреба, вместо да бъде изхвърлена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *