Магазините за приложения и как да извлечете максимума от новия си телефон Huawei

Един от основните компоненти за мобилните платформи са магазините за приложения, от които можете да се сдобиете с необходимите ви програми и игри. Обикновено те идват предварително инсталирани на смартфона, но впоследствие можете да инсталирате и допълнителни такива. Ако използвате iPhone то съдържанието е достъпно през App Store. Повечето модели с Android пък разчитат на Google Play Store, но тук лесно могат да бъдат използвани и алтернативни решения.

Новите смартфони на Huawei от друга страна идват със собствения магазин на компанията – AppGallery. Наборът от приложения и игри тук се разраства доста бързо като вече са налични и някои основни апликации. Тъй като телефоните са базирани на Android обаче, те работят и с повечето програми и игри за тази операционна система с изключение на някои специализирани предложения, които разчитат на услугите на Google.

AppGallery – магазинът за приложения в новите смартфони на Huawei

Голяма част от останалите приложения, които са съвместими с тези телефони можете да откриете от алтернативни магазини като APKPure или пък да използвате уеб вариантите им – директно през браузера. В AppGallery можете да изтеглите решението More Apps, което е нещо като галерия с най-популярните програми и начините, по които можете да се сдобиете с тях.

Лесен достъп до най-популярните приложения за Huawei P40 с More Apps

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *