Huawei Watch Fit вече и в България

Най-новият модел фитнес смарт часовник на Huawei вече е достъпен за българските потребители дни след официалната си световна премиера на 10 септември в рамките на фoрума . От тази седмица той ще е наличен от Теленор, Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на дистрибутора Polycomp с препоръчителна цена от 199 лева. От началото на октомври се очаква и в A1 и Виваком.

Huawei Watch Fit е спортен чаовник с 1.64-инчов правоъгълен AMOLED HD дисплей, на който могат да бъдат визуализирани 12 тренировъчни програми, изпълнявани от анимиран аватар. Издръжливостта на батерията е около 10 дни, а теглото му е 34 грама. Той идва у нас в три цвята – Mint Green, Sakura Pink и Graphite Black, като каишките са сменяеми. Наличен е избор и между 130 циферблата през Watch Face Store. Още по-интересна е функцията да използвате за фон на дисплея снимка от собствения си фото албум на смартфона и да изберете каква информация да се показва на него, когато е включен. Дисплеят в standby режим (Always-on) предлага 6 варианта, които позволяват да видите часа само с един поглед.

Watch Fit поддържа 96 тренировъчни режима. 11 професионални режима покриват най-популярните типове тренировки, като бягане, колоездене, плуване и други. Допълнителни 85 покриват активности сред които фитнес, танци, игри с топка, водни спортове, зимни спортове и екстремни спортове. Потребителите могат лесно да изберат подходящия за случая режим и да запишат постигнатите резултати, благодарение на интелигентните сензори, проследяващи пулса, интервалите му на промяна, изразходените калории, времето на трениране и други данни според вида активност.

Технологията TruSeen 4.0 следи сърдечния ритъм, като показва пулса в спокойно състояние към момента, както и инфографика как се е движил през последните 24 часа. При засичане на нетипични данни, като безпричинен прекалено висок или прекалено нисък пулс, алармира потребителя да обърне внимание. Друга технология – TruSleep 2.0, прави полезен подробен анализ на модела и качеството на съня, включително следене на пулса в реално време, качеството на дишане и анализ на натрупани статистически данни. Часовникът разпознава кога потребителят заспива и се събужда, различните фази на съня като лек (повърхностен сън), дълбок сън, REM сън (в който сънуваме), и будно състояние.

Освен съня, часовникът следи и параметри като насищането на кръвта с кислород, нивото на стрес, и дамския цикъл, окуражавайки потребителите да пробват дихателни упражнения, да се подготвят за специалните дни и цялостно да намалят излишния стрес в живота си и да насочат енергията си към важните предизвикателства и постижения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *