LG Wing идва със завъртащ се екран – интересна иновация

Както и очаквахме вчера LG представи най-новия си и иновативен смартфон – Wing 5G. С какво обаче новото устройство се различава от останалите попълнения на пазара? Това е дизайнът с два екрана като при завъртане те застават под формата на буквата Т. Това е и първото устройство, което е част от програмата Explorer Project, с която корейците ще реализират иновативни продукти.

LG Wing предлага извит pOLED основен екран с диагонал 6.8 инча, резолюция Full HD+ и съотношение 20.5:9. Липсват прорез или отвор, тъй като 32-мегапикселовата селфи камера е поместена в подвижен механизъм. Вторият дисплей е с gOLED панел с диагонал 3.9 инча, резолюция Full HD+ и съотношение1.15:1. Конструкцията на устройството има водоотблъскващо покритие, но липсва рейтинг за водоустойчивост.

На пръв поглед Wing изглежда като стандартен смартфон, но при необходимост вторият панел, който е поставен зад основния може да бъде завъртян и използван с различно приложение. На него може да бъде визуализирана клавиатурата така, че да не заема пространство от основния. Завъртащият се механизъм би трябвало да издържи на поне 200 000 завъртания по данни на LG.

Сред основните параметри на модела са чипсет Snapdragon 765G, 8GB RAM, 128/256GB памет за файлове и батерия с капацитет 4000mAh с технология и за безжично зареждане. Освен това откриваме тройна основна камера с 64MP сензор, както и 12MP и 13MP с ултраширокоъгълни обективи. При снимане на втория екран се появява нещо като гимбал визуализация с виртуален джойстик.

Интересно е да отбележим, че LG Wing има размери и тегло, които са почти като при стандартен смартфон. Засега не знаем каква ще е цената на устройството и дали ще се появи в нашия регион.

One thought on “LG Wing идва със завъртащ се екран – интересна иновация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *