Ето колко е лесна връзката между лаптопите и смартфоните на Huawei

Наскоро споделихме с вас как разнообразните продукти на Huawei работят заедно и се допълват с полезни функционалности. Тогава само загатнахме за системата Huawei Share, а днес ще ви запознаем по-отблизо с нея и ще споделим как тя може да ви е от помощ в ежедневието. Ще говорим по-конкретно за възможността за многоекранна колаборация. Колкото и странно да звучи този термин, той описва една полезна функционалност, а именно лесното свързване на телефона към компютъра и взаимодействието между двете устройства.

Най-вероятно знаете, че вече от няколко месеца у нас са достъпни някои от лаптопите на Huawei. Всички от тях идват с програма наречена PC Manager и системата Huawei Share. Това е обозначено и чрез специален стикер до тъчпада. За да се възползвате от пълните възможности на многоекранната колаборация ще ви е нужен актуален смартфон Huawei с EMUI 10.1 или по-нова.

Как?

Свързването става доста лесно. Активирате NFC от падащото меню за бързи настройки на смартфона и докосвате гърба на телефона до стикера на компютъра. След това на екрана на лаптопа се появява прозорец, в който трябва да разрешите връзката. Ако всичко е преминало както трябва, на дисплея на преносимия компютър се появява екрана на смартфона ви в отделен прозорец. Толкова за свързването.

Какво можете да правите?

В идеалния случай получавате доста широки възможности за работа между двете устройства. Чрез компютъра и съответно мишката и клавиатурата можете да навигирате в интерфейса на телефона, да отваряте приложения, да разглеждате известия и много други. При входящо гласово или видео обаждане към телефона можете да го приемете през компютъра и да използвате неговия хардуер за възпроизвеждане на глас и видео. Доста полезна опция в случай, че работите и не искате да държите телефона в ръка.

Една от най-често използваните и от мен функционалности обаче е за прехвърлянето на файлове – снимки, видео и др. Телефоните на Huawei имат отлични камери и логично искаме да запазим снимките и клиповете и на компютъра си за пълноценно разглеждане. Това става много лесно като маркирате желаните файлове от галерията, задържате върху тях и след това ги премествате с курсора в желана папка на компютъра.

Друга полезна опция е въвеждането на текст от клавиатурата. Да речем, че получите съобщение, на което искате да отговорите бързо – можете директно да пишете с клавиатурата, а това е бързо и удобно. Освен това можете да редактирате определени файлове директно на телефона или да използвате съдържание от смартфона за допълване на файлове, които редактирате на компютъра.

Както и сами най-вероятно се убедихте, с Huawei Share и многоекранната колаборация получавате повече от вашите смартфон и лаптоп с марката на Huawei. Междувременно можете да следите и кампанията #заеднозатеб (#togetherforyou), в която ще научите и за други взаимовръзки между устройствата на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *