10 отбора участваха в първия онлайн мобилен хакатон на Paysafe

Paysafe награди с 5 000 лв. отбора “Fifth Floor”, който се класира на първо място в провелия се през уикенда онлайн мобилен хакатон. Това е четвъртият хакатон, организиран от компанията, като тази година за първи път се проведе изцяло виртуално и беше насочен единствено върху разработката на мобилни приложения.

Участниците имаха възможност да изберат едно от три възможни предизвикателства за разработване на приложение – игра за набиране на средства, приложение за разделяне на сметка в заведение или образователно приложение, насочено към управление на финанси за ученици и младежи. Осем ментори от Paysafe активно се включваха, като подпомагаха със съвети и насоки участниците, за да създадат възможно най-добро решение. В края на втория ден всички екипи представиха своите проекти пред журито.

Най-доброто приложение беше създадено и представено от екипа „Fifth Floor“. Отборът се състоеше от 3 души – двама iOS софтуерни инженери и един UX/UI дизайнер. Тяхното приложение представляваше образователно решение, насочено към деца и родители. В него родителите имат възможност да задават конкретни ежедневни задачи към децата си. След успешно изпълнение подрастващите биват финансово възнаградени. Целта на приложението е чрез игра децата да научат повече за управлението на финансите си.

По време на демонстрацията на приложението отборът показа на живо как родителите могат да подават задачи, да следят прогреса и да възнаграждават децата си. Също така и какви известия виждат децата, когато завършат успешно дадена задача или получат нова. Комбинацията от завършен продукт, богата функционалност, добра стратегия, план за развитие, както и отлично представяне впечатлиха журито и отборът спечели първо място в мобилния хакатон.

Отбор „Apple Pie“ зае второто място и спечели награда в размер 2000 лв. Тяхното приложение представляваше игра, насочена към ученици в тийнейджърска възраст. Целта ѝ е чрез разиграване на различни сценарии децата да научат основни стратегии за управление на финансите си, за придобиването на приходи, както и основни финансови термини.

Отбор “Sesame” спечели трето място и награда на стойност 1000 лв. Участниците разработиха приложение, посветено на търговията с произведения на изкуството. Журито беше впечатлено от иновативността и функционалността на демо версията на приложението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *