SUSE инвестира в глобален иновационен хъб в България

SUSE, най-голямата независима организация, разработваща решения с отворен код, обяви че ще инвестира в нов инженерен и иновационен хъб в България. Важна част от екипа за инженерни и иновационни решения на SUSE, базираният в София хъб ще се фокусира в разработването на изцяло нови технологични решения с отворен код, които да позволят на клиентите да създават, интегрират и управляват процесите и обемите от работа навсякъде – от ядрото на компанията през локалната и облачната среда.

SUSE планира центърът да е напълно функциониращ в следващите 6 месеца, като целта е да се разраства и да отвори стотици работни места в следващите 3 години. Освен в ролята на стратегически център за иновации, съсредоточен в инженерните решения и сътрудничество с общността на експертите в разработката на решения с отворен код, SUSE планира да привлече и кадри в областта на дигиталния маркетинг, управление на проекти и други.

Роденият в България Иво Тотев, главен продуктов и маркетинг директор на SUSE пряко съблюдава стартирането на проекта. Новият директор за България е Петър Димов, който идва с ръководен опит в компании, като IBM и HP.

Топ 10 на телекомуникационните оператори, 9 от 10 от най-големите авиационни и космически компании и половината от суперкомпютрите в света работят на платформата на SUSE. Въпреки глобалната пандемия, в третото тримесечие на финансовата 2020 г., приходите на SUSE се увеличиха с 14% на годишна база, а заявките за едногодишни облачни услуги (Annual Contract Value – ACV) нараснаха с 81%, с което отбелязаха 14 последователни тримесечия на растеж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *