Проучване на Paysafe: Kак Covid-19 трасформира онлайн бизнеса на МСП и методите на плащане

През изминалата седмица Paysafe представи резултатите от проучване на това как пандемията от новия коронавирус трансформира поведението на малките и средни предприятия по отношение на онлайн плащанията. Изследването е проведено сред 1100 онлайн базирани бизнеси в няколко страни, включително България между 9 и 18 септември.

От България участниците са 155 и са основно от секторите с търговия на дребно, медия и финансови услуги. Очаквано бизнесът осъзнава, че интегрирането на нови методи за разплащане при онлайн пазаруването е от решаващо значение, като COVID-19 ускори този процес. Все повече потребители избират разплащането с дебитни и кредитни карти, както и през дигитални портфейли.

Три четвърти от бизнесите са установили промяна в поведението на потребителите, когато става въпрос за това кои методи на плащане да използват при онлайн пазаруване. 42% от българския онлайн бизнес е започнал да приема плащания с карта при доставка от началото на COVID-19.

79% споделят, че незавършването на покупките онлайн е проблем за тях, за 47% това се е увеличило поради COVID-19. Отчита се, че надеждността е приоритет номер едно при избора на доставчик на платежни услуги.

Междувременно от компанията посочват, че всичките и служители у нас работят от вкъщи, а 2021 е доста амбициозна и се очаква ръст от над 10%. На наш въпрос дали се обмисля откриване на офис в България извън София от Paysafe отговориха, че следят регионите на Бургас, Пловдив и Варна като възможност за бъдещо разрастване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *