LG с рекордни резултати за третото тримесечие

Южнокорейският гигант LG Electronics Inc. обяви продажби от 14,2 млрд. долара и оперативна печалба от над 807 млн. долара за третото тримесечие на 2020 г. Обявените междинни резултати са рекордни в 62-годишната история на компанията. Основната причина е големият ръст при домакинските уреди и домашните забавления – общите продажби се увеличават със 7.8% в сравнение с миналата година.

Печалбата идва от основните подразделения

LG Home Appliance & Air Solution Company отчете приходи от 5,18 млрд. USD, което е увеличение с 15,5%. Tова е продиктувано от повишеното търсене на перални машини и добрите продажби на вертикалния уред за гладене с пара Stylers. Уредът буди голям интерес, поради множеството функции и улесняването на домакинствата – слагате дрехите на закачалките, а парата ги освежава и изглажда.Маржът на печалбата от 10,9% бележи трета поредна двуцифрена стойност за тримесечие за компанията, която очаква да запази този импулс и за четвъртото тримесечие.

LG Home Entertainment Company също отчете силни продажби през третото тримесечие от 3,09 млрд. долара – повишение с 14,3% спрямо същия период на миналата година. Основен двигател на този скок се полага на повишеното търсене на OLED телевизори и големи екрани за пазарите в Северна Америка и Европа. Компанията ще се стреми да увеличи онлайн продажбите, както и продажбите на премиум телевизорите си, за да запази този ръст.

Продажбите на LG Mobile Communication Company за третото тримесечие в размер на 1,28 млрд. долара са практически непроменени спрямо тези от миналата година, но с 16,5% по-високи от предходното тримесечие. Оперативната загуба е намалена спрямо тази от миналата година до 124,9 милиона долара, което се дължи до голяма степен на повишена ефективност в производството и засиленото търсене на по-масови модели.

LG Vehicle Component Solutions Company регистрира приходи в размер на 1,39 млрд. USD или увеличение с 23,5% спрямо същия период миналата година, но отново е с оперативна загуба от 55,7 милиона USD.

LG Business Solutions Company генерира продажби от 1,25 млрд. USD, което е с 13,4% по-висок резултат от предходното тримесечие и с 1,9% по-нисък в сравнение с миналата година. Въпреки това оперативната печалба от 64,8 милиона щатски долара реално бележи спад от 31,3% спрямо същия период миналата година и е с 22% по-ниска от предходното тримесечие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *