Motorola отчете впечатляващ ръст на приходите за Q2

Ден след обявените резултати на Lenovo Group, Motorola обяви впечатляващи финансови резултати. Освен отчетения ръст на приходите на годишна база, от компанията обявиха и ръст от 39% на приходите за тримесечието спрямо предходното – от 1,093 млрд. $ на 1,519 млрд. $.

Силните продажби се обуславят от доброто възстановяване на пазара и от отлично приетите устройства на компанията – Motorola razr 5G (най-компактният 5G сгъваем смартфон), Moto g 5G plus (първият 5G телефон от среден клас), както и Legion Gaming phone. Силното търсене на пазара доведе до разширяване на продуктовото портфолио в над 35 партньорски вериги в Европа, Азия, както и увеличени слотове от основните оператори в Северна Америка.

Благодарение на увеличението на средната продажна цена и подобреното продуктово портфолио, компанията успява да отбележи увеличение на приходите с 9 млн. $ спрямо същия период на миналата година.

Друга причина за доброто представяне е и нарасналият брой на новите потребители на маркaта, както и рекордно висок процент привлечени обратно потребители на бранда за последните седем години.

Обявената от Lenovo печалба на консолидирано ниво, също е впечатляваща – цели 43% е ръстът на печалбата за второто тримесечие спрямо същия период година по-рано – 350 млн. USD за 2020 г. спрямо 244 млн. USD за второто тримесече на 2019 г.

Според очакванията на Lenovo, нагласите на пазарите се променят заради пандемията и вече домакинствата не се нуждаят от 1 компютър/лаптоп на домакинство, а на член от него, което води от своя страна до по-големи продажби на лаптопи и мобилни устройства. Именно увеличеното продуктово портфолио и доброто приемане на устройствата на Motorola , водят до увеличените приходи и доброто представяне на компаниите от групата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *