Huawei Watch GT 2 Pro вече може да следи постоянно наситеността на кръвта с кислород

Наситеността на кръвта с кислород, или SpO2, е един от важните параметри, които си заслужава да следим както по време на спорт, така и в ежедневието си. Той е измерител на хемоглобина, който реално пренася кислород, спрямо общото количество хемоглобин в организма. Параметърът е особено критичен при спортове като алпинизъм, планинско катерене и други, когато имаме случаи на разреден въздух или друг физиологичен риск да подложим тялото си на кислороден глад. Той е особено важен и за цялостното ни здравословно състояние и е един от ключовите индикатори за респираторни проблеми.

Huawei предоставя опция за моментно измерване на този параметър с редица свои модели часовници, сред които на нашия пазар са Watch GT 2, Watch GT 2e, Watch Fit и Watch GT 2 Pro. Междувременно от 9 до 16 ноември, с актуализация на новия модел Watch GT 2 Pro, той ще може да следи кислородната наситеност постоянно, и да дава известие при спадането й под определена граница – под 90% се приема за стойност, на която трябва да се обърне внимание.

Използването на нови материали, включително черен сапфир-кристал в основата на часовника, повишават точността на измерваните параметри, сред които са пулсът и кислородната наситеност, както и покачването на нивото на стрес и фазите на съня.

За да се възползвате от актуализираната функция на Watch GT 2 Pro, трябва да актуализирате приложението Huawei Health на смартфона си до версия 11.0.0.510, която вече е налична в Huawei AppGallery, и самия часовник до версия 10.1.2.52, която ще се изпраща поетапно на устройствата в периода 9 до 16 ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *