ThinkPad X1 Fold ще е наличен в България от декември

Тази година Lenovo ни изненада с един иновативен модел в серията преносими компютри ThinkPad X1. Става дума разбира се за първия лаптоп със сгъваем екран, а именно ThinkPad X1 Fold. Добрата новина за потребителите у нас е, че той ще е достъпен и в България през декември. Цените ще варират според конфигурацията като започват от 6500 лв. и достгат до 7500 лв. Версията с 5G свързаност ще се предлага у нас догодина.

Припомняме, че ThinkPad X1 Fold има 13.3- инчов OLED сензорен екран с резолюция 2048 x 1536 пиксела (2К). Панелът е изработен в партньорство с LG и позволява използването на устройството като лаптоп с или без хардуерна клавиатура, като книга, таблет и дори настолен компютър чрез опционалната стойка. В комплект с него идват хардуерна клавиатура, която се закача магнитно и може да се зарежда безжично, както и активен стилус с 4096 нива на чувствителност. Отделно ще се предлага и стойка.

Сред основните параметри са Intel Core i5 процесор с хибридна технология, до 11 часа живот на батерията и бързо зареждане, 8GB RAM, до 1TB SSD, два USB Type-C порта и звукова система с Dolby Atmos. Налична е опция за sub-6GHz 5G и LTE мобилна връзка.

Операционната система Windows е адаптирана специално за оптимална работа в този фактор. Интересен акцент е наличието на кожен калъф, който е прикрепен към корпуса. Дебелината на конструкцията е 11.3 мм, а теглото е под 1кг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *