Висококачествените слушалки Huawei FreeBuds Studio вече са у нас

Hi-Fi слушалките FreeBuds Studio, част от новата премиум аудио колекция на Huawei, вече са на българския пазар. Те са с препоръчителна крайноклиентска цена от 499 лв. в търговската мрежа на Теленор, Техномаркет, Виваком и при партньорите на дистрибутора Polycomp, а през декември се очакват и в магазините на A1.

Естетичният дизайн на over-ear модела е вдъхновен от грамофона – изчистена система, базирана на кръгла плоча и метално рамо. 7-милиметромото рамо от неръждаема стомана и базовите геометрични форми на FreeBuds Studio правят визуален реверанс към аудиофилите. Чашките са уголемени до размери 65 мм x 42 мм, за да прилягат удобно към различна ушна анатомия, а еко-кожената им подложка има две важни функции – да се усеща мека и приятна, и да допринася за по-добра звукоизолация. Рамото, или лентата около главата позволява удължаване до 4 см и огъване до 150 градуса, с което слушалките бързо стават по мярка на собственика си.

Батерията издържа до 24 часа при излючено ANC (Active Noise Cancelation – активно шумопотискане) и 20 часа при активирано. За 10 минути ще получите нови 5 часа с включено и 8 часа с изключено шумопотискане. При използване със смартфон с EMUI 11, какъвто е Mate 40 Prо например, времето за плейбек без шумопотискане може да достигне до цели 32 часа, с ANC – до 22, а едно бързо 10-минутно зареждане осигурява съответно 10 и 6 часа с изключен/включен ANC. EMUI 11 скоро ще е наличен и за Huawei P40 Pro и Huawei P40 Pro+.

FreeBuds Studio поддържа ултраширок диапазон от 4Hz до 48kHz, а разработеният от Huawei безжичен аудиокодек L2HC постига предаване с до 960kbps. Четирислойната 40mm полимерна мембрана, отговорна за възпроизвеждането на звука, е едновременно лека и стабилна, за да не позволява изкривяване на звука, особено при по-трудните за качествено възпроизвеждане високи тонове.

Един от технологичните пробиви, които прави HUAWEI с модела FreeBuds Studio, е интелигентното динамично шумопотискане. Редица технологии са обединени в постигането на иновативната двуслойна звукоизолационна структура “TAT” и активно шумопотискане (active noise cancelation – ANC) с ефективност до 40 dB. С вграден сензор за околна среда и система от 6 микрофона, слушалките са в състояние да преценят обкръжението на потребителя и да предложат три различни режима на шумопотискане, Ultra, General и Cosy, между които превключват автоматично.

Поддържа се и режим на осведоменост (Awareness), когато искате да сте напълно наясно със заобикалящата ви звукова среда, както и гласов режим (Voice), в който гласовите обаждания са максимално ясни и чисти, и в двете посоки.

Huawei FreeBuds Studio позволяват едновременно сдвояване с две устройства, базирани на Android, iOS или Windows, без да се налага прекъсване и ново свързване. Това е и първата в индустрията безжична over-ear слушалка с двойна антена, която предлага 360 ° покритие на Bluetooth сигнала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *