Xiaomi изпревари Apple по доставени смартфони през третото тримесечие

Доставките на смартфони се възстановяват след сериозния спад в началото на годината, като доказателство за това са резултатите през третото тримесечие. Проучване на Gartner показва, че за периода са доставени 366.7 милиона телефона, което представлява спад на годишна база от 5.7%.

Интересно е развитието сред водещите производители където Samsung затвърждава преднината си с доставени 80.8 милиона устройства, пазарен дял 22% и ръст от 2.2% на годишна база. Втора е Huawei с 51.8 милиона доставки, дял 14.1% и сериозен спад от 21.3%, който разбира се се дължи на американските санкции срещу компанията.

Xiaomi изпреварва Apple и излиза на трета позиция с 44.4 милиона доставки, дял 12.1% и впечатляващ ръст от 34.9%. Xiaomi се възползва от неприятното положение на Huawei и отложения старт на продажбите на iPhone 12. Компанията от Купертино е четвърта с 40.6 милиона доставени устройства, дял 11.1% и спад от 0.6%. Това обаче ще се промени през настоящото тримесечие заради влизането в продажба на новата серия смартфони iPhone 12.

Информация от Gartner

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *