Huawei Mate 40 Pro вече е в България

Най-новият флагман на Huawei – Mate 40 Pro, от днес е в продажба на българския пазар в търговските мрежи на A1, Теленор, Виваком, Технополис, Техномаркет, Зора и партньори на Polycomp. България е сред първите държави в Европа, която ще продава модела, а препоръчителната крайноклиентска цена е 2399 лв. или на изплащане със съответните планове на мобилните оператори.

Гърбът на Mate 40 Pro има дизайн наречен Space Ring и идва у нас в два цвята – Ceramic Black и Mystic Silver. Отпред откриваме 90-херцов Horizon Display с извивка 88°. Прорезът на предната камера е намален, а в него са събрани 3D-базирано лицево отключване (3D Face Unlock), ултраширокоъгълна селфи камера и ултрапрецизен сензор за управление с жестове. Корпусът е с водо и прахоустойчивост от клас IP 68.

Mate 40 Pro e базиран на чипсета Kirin 9000 с вграден 5G модем. Той се изработва по 5nm процес и предлага подобрена производителността и енергийната ефективност спрямо своя предшественик. 90-херцовият дисплей работи с 240Hz честота на обработка на докосванията. Тази система се допълва от два стерео говорителя за създаване на кино изживяване със супер бас дори от мобилно устройство.

Батерията е с голям капацитет от 4400mAh и бързо зареждане – 66W SuperCharge с адаптер, включен в комплекта, и поддръжка на 50W Wireless SuperCharge. Системата на основната камера е разработена съвместно с Leica и включва ултраширокоъгълна кино камера, основна камера с висока резолюция, и перископска телефото камера.

Mate 40 Pro има специален фокус върху видеото – от влогове, до всички разнообразни видео формати. Заснемането на висококачествено видео е по-лесно, благодарение на функцията Steady Shot, а XD Fusion HDR енджинът осигурява баланс на експозицията, дори при снимане в условия, при които осветеността драстично се променя. Сред останалите екстри е следенето на обекта с Tracking Shot, а Story Creator позволява истински кинематографски ефекти директно от смартфона. Телефонът предлага Audio Focus, Audio Zoom и двойка стерео говорители. Нещо повече – можете да използвате новите Huawei FreeBuds Pro като микрофон в процеса, за записване на Hi-Res аудио към видео съдържанието.

Качеството на изображението е допълнително усъвършенствано с Full Pixel Octa PD AutoFocus. Подобрена корекция на дисторзията се прилага върху лицето, тялото и крайниците, благодарение на което ултраширокоъгълната камера е приложима в много повече снимачни ситуации. Фотографската система включва и перископска телефото камера с 10-кратно хибридно и 50-кратно цифрово приближение.

Специално внимание е обърнато и на предната, селфи камера. Тя вече поддържа 4К и опция за заснемане в 3 различни зрителни полета – от най-близък до ултраширок план. Селфито на забавен каданс добавя още творчески възможности към предната камера.

Huawei Mate 40 Pro оглавява престижната класацията на DXOMARK както за основна, така и за селфи камера на смартфон.

Поддържа се въздушен жест и за приемане на обаждане. Междувременно можете да създадете изцяло персонализиран интерактивен дисплей с всичката важна информация, която искате да имате пред себе си при отключване с поглед. Силата за звука може да се управлява както с виртуални, така и с хардуерни бутони.

EMUI 11 и Huawei Mobile Services

Huawei Mate 40 Pro е първото устройство с новия интерфейс EMUI 11, който предлага множество иновации. Trusted Execution Environment системата е сертифицирана като CC EAL5+, което е най-високото ниво за микроядро за комерсиална употреба, налице са и нови функции за защита на неприкосновеността на информацията, включително скриване на лични данни като локация, време и информация за устройството при изпращане на изображения.

Мултиекранното взаимодействие е от ново поколение и позволява изпълнение на няколко приложения едновременно при комбиниране на смартфон и PC. EMUI 11 оптимизацирa още разхода на енергия и други функции от работата на свързани Huawei устройства от 1+8+N екосистемата, като новите over-ear слушалки FreeBuds Studiо.

Mate 40 Pro e базиран на Huawei Mobile Services и собствения магазин за приложения на Huawei – AppGallery,, както и собствената търсачка Petal Search, която позволява търсене на различни видове съдържание, включително приложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *