Нестле с нови мерки срещу промените в климата

Нестле предприема мерки за намаляване наполовина на емисиите до 2030 г. и постигане на нулеви нетни емисии до 2050 г. Компанията ще се фокусира върху подпомагане на земеделските производители и доставчици за развитие на регенеративното земеделие, засаждане на стотици милиони дървета през следващите 10 години и преминаване към 100% възобновяема електроенергия до 2025 г. Освен това Нестле има амбицията непрекъснато да увеличава броя на „въглеродно неутралните“ марки в портфолиото си.

През 2018 г. компанията емитира 92 млн. тона емисии парникови газове, което ще послужи като основа за измерване на напредъка. Нестле вече работи с над 500 000 земеделски производители и 150 000 доставчици, за да ги подкрепи в прилагането на регенеративни земеделски технологии. Подобни практики подобряват здравето на почвата и поддържат и възстановяват разнообразието в екосистемата. В замяна на това компанията осигурява закупуване на техните стоки на премиум цени и в по-големи количества и съвместно с тях инвестира в необходими капиталови разходи.

Нестле също така надгражда програмата си за повторно залесяване, като ще засажда 20 млн. дървета всяка година през следващите 10 години в районите, в които се произвеждат хранителните съставки за продуктите. В рамките на продуктовото си портфолио Нестле разширява предлагането на растителни храни и напитки и променя продуктите с цел запазване на природата. Компанията увеличава броя на „въглеродно неутралните“ продукти и брандове, за да даде възможност и на потребителите да се включат в борбата срещу измененията на климата.

В България, Нестле подхожда също с грижа за околната среда и през 2019 г. и намали употребата на пластмаса с 32 т.. Компанията спря употребата на нерециклируема пластмаса и диспенсърите за вода. За 2019 г. Нестле България спести 44 т. хартия и постигна 13% CO2 кг/т по-малко парникови емисии спрямо 2010 г., намали използването на водни ресурси – 50% m³/т по-малко вода за тон продукция спрямо 2010 г. От 2014 г. Нестле България не депонира отпадъци на сметища с цел опазване на природата. През септември 2020 г. инициативата на Нестле България „Recover green” мотивира стотици българи да почистят място по свои избор с най-близките си, спазвайки всички мерки за безопасност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *