Schwarz IT открива технологичен център в България

Schwarz IT България открива у нас технологичен център, който обслужва и предоставя IT решения на четирите подразделения на ритейл групата Schwarz – компанията за рециклиране Pre Zero, компанията за производство Schwarz Produktion и познатите и в България търговски вериги Lidl и Kaufland.

Дружеството е първият голям технологичен хъб на световната ритейл група Schwarz, открит като част от глобална стратегия за обособяване на IT центрове в ключови точки по света. Основният фактор за избирането на България като локация за създаването му са отлично подготвените кадри в сектора.

Към момента на стартиране на компанията в страната са се завърнали дванадесет IT специалиста с доказани професионални компетентности. Близо 40% от всички над 300 служители са жени, представени и на висши ръководни позиции. Екипът е структуриран в 6 направления: IT разработки, развитие на онлайн бизнеса на Lidl по света, инфраструктура, поддръжка от второ и трето ниво, облачни услуги и Big data. Сред целите за развитие на технологичния хъб е в следващите 3 години екипът да се разшири с минимум още 100 работни места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *