LG създава автономен робот за UV дезинфекция

LG обяви, че разработва автономен робот, който ще използва ултравиолетова C (UV-C) светлина за дезинфекция на зони с голям поток от хора. LG планира да предложи UV робота на хотели, търговци, корпоративни клиенти и образователни институции в САЩ в началото на 2021 г.

Моделът ще бъде официално представен на Digital CES 2021. Очаква се той да постави нов стандарт за хигиена, спомагайки за дезинфекцията на зони с интензивен поток от хора. С автономния си дизайн роботът ще може лесно да се придвижва около маси, столове и други мебели, като обикновено облъчва повърхностите, който най-често се докосват, за 15 до 30 минути, дезинфекцирайки множество зони с едно зареждане на батерията.

Проектиран да бъде лесен за работа, роботът на LG може да бъде интегриран във вече установени процедури за почистване без да е необходимо задълбочено обучение на персонала или на специалисти за използването му. Служителите ще могат да следят процеса чрез актуализации на своите телефони или таблети. Излагането им на UV лъчи ще бъде сведено до минимум чрез вградена предпазна ключалка, която се активира чрез сензори за отразяване на движението на човека, чрез натискане на бутон за аварийно спиране или през мобилното приложение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *