Най-добрите камери сред смартфоните (2020)

Експертите от DXOMARK споделят класацията си за смартфоните с най-добрите камери през настоящата година.

Най-добри снимки: Huawei Mate 40 Pro+

Флагманите на Huawei традиционно имат най-добрите камери през последните години и това не е изключение и сега. Mate 40 Pro+ получава 144 точки за снимки и постига отлични резултати в практически всички свойства на кадрите. Динамичният обхват е широк дори при по-оскъдна светлина, а това е огромно предизвикателство за останалите устройства. Сред моделите, които се доближават до него е Apple iPhone 12 Pro, но той изостава по редица параметри.

Най-добро видео: Huawei Mate 40 Pro

Mate 40 Pro получава 116 точки и води в секцията при снимане на видео. Моделът записва в 4K и с богати детайли и ниски нива на шума във всички условия. Експозицията е добра дори при ниски нива на околната светлина. Системата за автофокус също е много ефективна и се адаптира гладко. Малко зад телефона се класира Mate 40 Pro+, а като алтернатива могат да бъдат посочени iPhone 12 Pro Max и Xiaomi Mi 10 Ultra.

Най-добри боке ефекти: Huawei Mate 40 Pro / Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Huawei Mate 40 Pro и Samsung Galaxy S20 Ultra 5G си поделят първото място. Портретният режим на Mate 40 Pro е с естествено изглеждащ боке, като резултатът се доближава до този на DSLR с „бърз“ обектив – с голям максимален отвор на диафрагмата. Този режим е сред силните страни и на S20 Ultra 5G с точна експозиция, широк динамичен обхват и добри нива на детайлите.

Най-добър зуум: Xiaomi Mi 10 Ultra

Xiaomi Mi 10 Ultra получава най-много точки по отношение на зуум възможностите си, като наличието два телеобектива подсигурява доброто му представяне на различни разстояния. Качеството на изображенията е отлично, а детайлите са много добри. След него се нарежда Mate 40 Pro+, който също разполага с два обектива за зуум. Други алтернативи в това отношение са Oppo Find X2 Pro и Vivo X50 Pro+.

Най-добри ултраширокоъгълни: Xiaomi Mi 10 Ultra

Наличието на ултраширокоъгълен обектив позволява заснемането на по-обширни сцени и се превърна в незаменима добавка към съвременните смартфони. При Mi 10 Ultra изкривяването и другите артефакти са добре управлявани. Постига се добра експозиция и детайлите са на високо ниво. На втора позиция тук също е Mate 40 Pro+.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *