Новото дистанционно за телевизори на Samsung се зарежда от слънцето

Заедно с новата си серия телевизори QLED за настоящата година, Samsung представи и дистанционното Eco Remote Control. Както подсказва и името му, продуктът е проектиран така, че да има минимално негативно въздействие за природата.

По данни на компанията с него ще се ограничи с тонове използването на пластмаса годишно. Горната част на дистанционното е с доста стандартен дизайн, но отдолу откриваме соларен панел за зареждане на вградената батерия. За изработката на модела са използвани 31 грама пластмаса, като 28% от нея са от рециклиран материал.

Батерията има живот от около седем години, а с един пълен заряд би трябвало да предостави издръжливост до две години. По този начин се пести от смяната на батерии. Наличен е USB-C порт за зареждане ако не искате да разчитате на соларните панели.

Samsung разширява усилията си и за използване на по-екологични материали за мастило и опаковки на телевизорите си. Някои от кутиите могат да се използват повторно за декориране в дома. След разопаковане сканирате QR код, който ви показва инструкции за създаване на полезен продукт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *