Новите OLED телевизори на LG дебютират на CES

LG представи новата си гама OLED, QNED Mini LED и NanoCell телевизори. Започваме с OLED предложенията за 2021 г., като това е най-обширната серия на компанията до момента. Серия G1 на LG включва OLED evo, следващата стъпка в еволюцията на OLED технологията, която осигурява по-добра осветеност за по-висока яркост и изображения с невероятна яснота, детайли и реалистичен вид.

C1

Серия LG C1 може да се похвали с разнообразна гама от опции за размер от 48-инчовата версия до новия 83-инчов модел. Новият Gallery Stand е алтернатива на прилепения до стената Gallery Design за тези, които желаят по-голяма гъвкавост при планирането на интериора.

Процесорът LG, α (Alpha) 9 Gen 4 AI подобрява работата на последните LG OLED модели телевизори от серията Z1, G1 и C1, LG QNED Mini LED модели QNED99 и QNED95, както и LG NanoCell телевизори модели NANO99 и NANO95. Процесорът използва задълбочено обучение за подобряване на мащабирането, като прави съдържанието от всякакво качество да изглежда по-добре на големите, самоосветяващи се дисплеи. Той разполага с AI Picture Pro, който разпознава екранни обекти като лица и тела и прави разлика между преден план и фон, обработвайки индивидуално всеки обект. Със способността си да открива жанр на съдържание, процесорът α9 Gen 4 допълнително оптимизира качеството на картината.

Най-новите телевизори на LG предлагат и операционната система webOS 6.0

С технологията на самосветещите пиксели на компанията, панелите, представени в гамата от 2021 г., предлагат отлични черни цветове и са сертифицирани със 100% точни цветове от глобалната агенция за тестване на продукти Intertek. Поддържат се още технологиите Dolby Vision IQ и Dolby Atmos.

Z1

LG OLED телевизорите са оборудвани с нови функции като Game Optimizer, време за реакция от 1 милисекунда и ниско забавяне и четири порта. Game Optimizer е включен във всички телевизори LG 2021 webOS, включително при моделите QNED Mini LED и NanoCell. Той автоматично прилага най-добрите настройки на картината според вида на играта. LG OLED телевизорите са съвместими с G-SYNC, поддържат FreeSync Premium и имат променлива честота на опресняване (VRR), като могат да се управляват чрез Game Optimizer.

LG QNED90 Mini LED, NANO90 и NANO85 NanoCell телевизорите също ще поддържат променлива честота на опресняване (VRR). В допълнение към разпознаването на слаба синя светлина от TÜV Rheinland и сертификат без трептене от Underwriters Laboratories, OLED телевизорите на LG използват първите в света сертифицирани Eyesafe телевизионни панели, които отговарят на изискванията за ниски нива на синя светлина на Eyesafe, американска агенция за здравни стандарти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *