webOS 6.0 е в основата на новите телевизори на LG

LG Electronics (LG) обяви представянето на webOS 6.0 за своите OLED, QNED Mini LED, NanoCell и UHD смарт телевизори за 2021 г. В съчетание с новото дистанционно Magic Remote, най-новата версия на платформата предлага по-лесно и интуитивно търсенето на съдържание. Обновеният LG ThinQ AI в webOS 6.0 поддържа нови гласови команди както за Google Assistant, така и за Amazon Alexa.

С изцяло нов дизайн е началният екран, който е преработен за по-добра използваемост. New Home осигурява по-бърз достъп до най-често използваните приложения и рационализира откриването на съдържание с препоръки въз основа на предпочитанията на потребителя и историята на гледане.

Magic Remote предлага по-опростени контроли при използване на гласово разпознаване с възможности от LG за прилагане на изкуствен интелект чрез LG ThinQ, Amazon Alexa или Google Assistant. Налични са и бързи бутони за достъп до популярни доставчици на съдържание като Netflix, Amazon Prime Video и Disney +. Чрез докосване на смартфон с активиран NFC към дистанционното, зрителите могат да споделят съдържание от телефоните си към телевизора и обратното.

Функция Next Picks анализира предпочитанията на зрителите, за да открие повече съдържание, подходящо за техния вкус. Използвайки данни от историята на гледане, Next Picks препоръчва две програми на живо от излъчвания или телевизионни приемници, както и едно VOD заглавие или приложение, спестявайки на зрителите време и помагайки им за решението кое да е следващото нещо, което да гледат.

One thought on “webOS 6.0 е в основата на новите телевизори на LG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *