Отворен е приемът в академията Talent Boost на VMware

Кандидатстването за безплатната образователна инициатива на VMware е вече отворено. Записването за участие е до 10-и февруари 2021 г. VМwarе Talent Boost се провежда за девета поредна година и приветства студенти от цяла България, като тази година ще се проведе изцяло виртуално от 15-и февруари до 20-и май 2021 г. В нея ще вземат участие 30 курсиста, които ще усъвършенстват и развият своите умения в разработването на софтуерни решения. Към настоящия момент програмата е обхванала над 160 студенти, от които 60% вече са наши колеги.

Тримесечната безплатна обучителна програма е насочена към настоящи студенти и цели да надгради получените от тях знания в университета чрез практика. Местата в нея са ограничени, затова одобрените кандидати ще преминат през онлайн задача по програмиране и ще бъдат поканени на кратко интервю, което ще гарантира, че нивото на програмата отговаря на уменията на всеки от тях. Критериите за успех са притежаването на основни умения в обектно-ориентираното програмиране, структури от данни, алгоритми, логическо мислене и мотивация за учене.

Програмата се фокусира върху развитието на различни умения, нужни за изграждането на успешна кариера като инженер в голяма IT компания: от програмиране, през продуктова сигурност и криптография, до разработване на мобилни приложения. Студентите не само ще подобрят уменията си по програмиране и технологичните си знания, но ще се докоснат и до изкуството на анализа, софтуерната архитектурата и дизайн.

Заинтересованите студенти трябва да изпратят своите кандидатури за Talent Boost до 10 февруари 2021 г. Обучението започва седмица по-късно и ще продължи до средата на месец май, като лекциите ще се провеждат в рамките на 4 часа всеки делничен ден – изцяло виртуално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *