Samsung ще премахне зарядното и от комплекта на бъдещите си телефони

Един от противоречивите аспекти при новата серия смартфони на Samsung Galaxy S21 е премахването на зарядния адаптер от комплекта. В последствие от компанията потвърждават, че постепенно ще премахнат този аксесоар и от бъдещите си телефони.

От Samsung не дават детайли за това кога ще се случи това, но можете да очаквате в крайна сметка след време с телефоните да няма както зарядно, така и слушалки. Компанията отбелязва, че от 2017 смартфоните ѝ са със стандартизиран USB Type-C порт за зареждане. Това позволява използването на широк кръг зарядни.

Повечето от нас разполагат със зарядно от предходни телефони, което може да бъде използвано и с новото устройство. Има възможност обаче те да не са с технология за бързо зареждане, което е недостатък. Не, че новите телефони поддържат много бърза технология за зареждане, но дори и това е нещо.

Възможно е обаче много потребители да прибягнат до покупката на зарядно, което означава, че все пак ще има въздействие върху природата. Предстои да видим как ще се отрази тази стъпка в дългосрочен план. Все пак и кутиите на телефоните са по-малки, което съкращава замърсяването при транспорт, тъй като в еднакво пространство могат да бъдат поставени повече кутии спрямо предходните модели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *