Acronis Cyber Foundation открит три нови училища през 2020

Acronis обобщи постигнатото от Acronis Cyber Foundation през изминалата 2020 г. Фондацията изгради училища, компютърни класни стаи, предложи програми за компютърна грамотност и създаде и дари книги за технологиите в спорта и квантовите технологии за децата в страни с ограничен достъп до образование.

В края на 2020 Acronis Cyber Foundation успя да възстанови запустяло училище в Мадагаскар, което побира до 425 ученици. Училището получи и нови водопроводни инсталации, включително нови тоалетни и станция за миене на ръце. Учениците в това училище вече са се явили на изпити, отбелязвайки средно 94%, което е значително по-високо от средното за страната.

През 2020 Acronis Cyber Foundation също изпълни следните дейности:

• Откри три нови училища в Никарагуа, Непал и Мадагаскар;
• Помогна на над 1725 деца от 853 семейства в повече от пет държави като разпространи пакети с храна и предостави хигиенни комплекти с информация за миене на ръцет и санитария;
• Финализира плановете за откриване на две компютърни класни стаи, които да се свържат с дистанционното обучение по време на пандемията, с класни стаи в Танзания и Непал. Те ще бъдат отворени в началото на 2021

Четири нови училища и още компютърни класове през 2021

През 2021 Acronis Cyber Foundation планира да построи още четири училища и да внедри компютърни класни стаи във всички настоящи училища. Също така планира да открие училище в Доминиканската република през февруари, в Намибия през април, в Южна Африка през юли и в Малави през декември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *