Ето какво може да предложи Huawei Mate X2

Huawei вече има зад гърба си два смартфона със сгъваем екран, а това са Huawei Mate X и Mate XS, като дори имахме възможност да изпробваме по-новия от тях. От известно време знаем, че компанията подготвя нов модел, Mate X2.

Устройството получи сертификация от китайската агенция TENAA през ноември, но от там не научихме детайли за параметрите му. Сега благодарение на лийкъра Digital Chat Station разполагаме с някои от характеристиките на бъдещия сгъваем модел.

Според него Mate X2 ще използва чипсет Kirin 9000, а дисплеят ще се сгъва навътре за разлика от предходните модели. Екранът ще е с диагонал 8.01 инча, а резолюцията ще е 2480 x 2200 пиксела. Отвън ще е наличен 6.45-инчов панел с резолюция 2700 x 1160 пиксела.

Селфи камерата ще е 16-мегапикселова, а основната ще е четворна и ще включва 50MP, 16MP, 12MP и 8MP сензори. Ще се поддържа 10-кратен оптичен зуум. В софтуерно отношение ще видим Android 10 без услугите и приложенията на Google. Батерията на телефона ще е с капацитет 4400 mAh с технология за бързо зареждане при 66W.

Huawei Mate XS

Припомняме, че Mate Xs е смартфон с два екрана, съответно с диагонали 6.6 инча и 6.38 инча. При разгъване той се превръща в 8-инчов таблет. Пантата Falcon Wing включва над 100 взаимосвързани части, които позволяват гладкото преминаване между двата режима.

Гъвкавият дисплей също идва с иновативна двуслойна полимерна структура. Материалът позволява на дисплея да пресъздава изображения с високо качество, наситеност на цветовете и яркост като същевременно запазва високата степен на издръжливост. Huawei Mate Xs включва още специална охлаждаща система Flying Fin, базирана на графен с микроскопични наноканали.

Mate Xs e оборудван със SuperSensing Leica Quad Camera, включваща 40 MP основна (широкоъгълна, f/1.8), 16 MP ултраширокоъгълна (f/2.2), 8 MP телефото (f/2.4, OIS) и 3D Depth Sensing камера. Телефонът работи с най-новата операционна система EMUI 10.0.1, изградена на базата на отворена Android платформа, която идва с повишено ниво на сигурност и поддръжка на функцията Multi-screen Collaboration.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *