Honor си партнира с ключови доставчици на чипове

Споделете публикацията:

Honor обяви, че е постигнала партньорство с едни от най-големите производители на чипове, съобщава Reuters. Това е възможно, тъй като компанията вече не попада под американските санкции наложени върху доскорошния ѝ собственик Huawei. Honor ще може да работи с Intel, Qualcomm, AMD, MediaTek, Micron Technology, Microsoft, Samsung, SK Hynix и Sony. По този начин компанията няма да има проблеми с подсигуряването на компоненти за устройствата си.

Един от сериозните фактори, които затрудниха Huawei беше липсата на достъп до услугите и приложенията на Google. Сега бъдещите телефони на компанията, които са предназначени за пазарите извън Китай, най-вероятно ще включват решенията на Google.

Докато беше част от Huawei, Honor беше фокусирана върху по-достъпни модели, но вече ще може да разшири портфолиото си и във високия клас. Представител на Canalys посочва, че е доста вероятно да се цели предаването на идеята, че това е прероденият Huawei и потребителите могат да се доверят.

През третото тримесечие на изминалата година са били доставени 13.3 милиона смартфона с бранда Honor. Това представлява една четвърт от общите доставки на Huawei. Междувременно около 8000 служители на компанията са се изнесли от офисите на Huawei в новата централа.

2 thoughts on “Honor си партнира с ключови доставчици на чипове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.