Samsung може да добави опция за измерване на кръвната захар със следващия Galaxy Watch

Споделете публикацията:

Samsung ще въведе нова технология в някой от следващите си смарт часовници, който ще се появи през втората половина на годината. С решението часовникът ще може да измерва нивата на кръвната захар без необходимост от кръвна проба.

За целта ще се разчита на оптичен сензор, с което ще бъдат улеснени пациентите с диабет. На базата на данните събирани от бъдещия часовник те ще могат да регулират навиците и диетата си. Технологията е базирана на Ramen спектроскопия, която е разработена съвместно с учени от MIT.

Очаква се Apple да приложи същата функционалност в Apple Watch 7, който също ще се появи през настоящата година. Компанията си е подсигурила необходимите патенти и тества надеждността на решението.

Припомняме, че японският стартъп Quantum Operation представи по време на CES първият неинвазивен измервател на глюкозата, който може продължително да дава данни за нивата. За целта се използва технология за измерване през кожата, а самото устройство може да бъде носено на китката.

Сензорите използват нови спектрометрови материали, а технологията може да бъде използвана за следене на най-различни параметри, включително пулс и ЕКГ. Освен неудобството и болката от вземането на кръвна проба, този метод премахва и нуждата от използване на консумативи, които често са скъпи. На CES компанията демонстрира и сензора си за отчитане на нивата на кислород в кръвта (SpO2) и също може да бъде носен на китката.

Информация от ETNews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.