Motorola постига рекордни резултати в края на 2020

Мобилното подразделение на Lenovo – Mobile Business Group (MBG), което включва смартфоните Motorola, регистрира двуцифрен ръст на приходите през последното тримесечие на 2020. Постигнати са най-високите нива от придобиването на бизнеса на Motorola. За това помага солидното представяне в Южна и Северна Америка, както и бързото разрастване в Европа и Азия, където са отбелязани двуцифрен и трицифрен растеж.

Приходите за последното тримесечие са с 10% повече на годишна база и достигат 1.52 милиарда долара. Отчетена е и печалба преди облагане с данъци от 10 милиона долара, а това е със 7 милиона повече на годишна база.

Последното тримесечие се определя като период с най-добри резултати в през последните 3 години по обем на продажбите в региона на Европа, Близкия Изток и Африка. MBG постига 48 пункта ръст на оперативна печалба в последните 3 месеца на 2020 г. Активациите са нараснали с 20% в сравнение със същия период на миналата година, а печалбата – с 81%, което може да се определи като най-добрия коледен сезон от 2017 г. насам.

Няколко са двигателите на резултатите в ЕМЕА региона:

  • Разширяване на листинга във всички дистрибуционни канали.
  • Силно присъствие на бранда в предложенията на телеком операторите.
  • Развитие и иновация с лансирането на нови устройства във флагшип и примиум сегмента.
  • Конкурентно 5G портфолио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *