Lenovo ThinkSmart View

Заради пандемията от новия коронавирус голяма част от комуникацията се измести в онлайн пространството. Това разбира се включва и връзките в корпоративни условия и между множество потребители. Lenovo има интересно устройство, което е насочено именно към този тип комуникации и по-конкретно за тези, които използват Microsoft Teams.

ThinkSmart View for Microsoft Teams на практика представлява голям дисплей с високоговорител. Дизайнът е семпъл и изчистен, напълно в тон с предложенията на компанията в бизнес серията ThinkPad. Устройството е лесно за пренасяне, но няма вградена батерия, а се разчита на захранване от електрическата мрежа. Един от плюсовете е, че можете да използвате модела в хоризонтално и вертикално разположение.

Основни характеристики:

 • Дисплей: 8″ IPS LCD (1200 x 800)
 • Чипсет: Snapdragon 624
 • Памет: 2GB RAM, 8GB за съхранение
 • Камера: 5MP с ултраширокоъгълен обектив
 • Свързаност: Wi-Fi ac (2,4GHz/5GHz), Bluetooth v4.2
 • Мултимедийна система: 10W говорител, 2 х 360-градусови микрофона
 • Операционна система: AOSP 8.1
 • Размери: 263.21 x 142.21 x 12.5/111.36 мм, 1 кг

Дизайнът на устройството го прави подходящ за разположение в разнообразни видове офис пространства, а и в домашни условия. ThinkSmart View разбира се е нишов продукт, който дава достъп до календар, файлове, видео конферентни възможности и т.н.

Той е с вграден Microsoft Teams и допълнителна защита. Камерата има хардуерен механизъм, с който можете лесно да я закриете. Това разбира се е полезно, за да сте сигурни, че фонът зад вас е подходящ. Освен това има и бутон за заглушаване на микрофона, друг важен елемент при конферентните разговори. Налични са и клавиши за управление на силата на звука. Можете да свържете и слушалки, за да запазите разговорите поверително ако нямате такива условия.

ThinkSmart View може да бъде сдвоен с компютър като по този начин е възможно споделяне на екрана. Цената на модела е около 700 лв., което разбира се не го прави особено достъпно. Все пак обаче става дума за устройство със специфично приложение е е доста вероятно то да бъде закупено от организацията, за която работите.

One thought on “Lenovo ThinkSmart View

 • февруари 6, 2021 at 9:12 am
  Permalink

  За 700лв. всеки един таблет с по-високи характеристики че върши тази работа. Самсунг Галакси Таб А7, който е с 100лв. по-евтин и с по добри парапети…

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *