Visa стартира финтех състезание с награди за над 100 хиляди долара

Visa обяви старта на глобалното състезание за финтех стартъпи в рамките на своята програма Visa Everywhere Initiative. Компанията търси професионалисти с креативно мислене, които да решават предизвикателствата в разплащанията и търговията, пред каквито се изправят бизнеси от всякакъв мащаб и от различни сектори.

Крайният срок за кандидатстване за всички стартъпи от Европа, включително и от България, е 18 юни. За да започнат процеса по кандидатстване, да получат достъп до документите, да се запознаят с важни срокове и да достигнат до повече информация, те трябва да се регистрират на официалната страница на Visa Everywhere Initiative.

Всеки участващ стартъп ще представи идеята си в регионални състезания пред комисия от експерти от платежната индустрия, а победителите ще бъдат поканени да се състезават на глобалната сцена за награди на обща стойност 100 000 долара (163 217 лева). Церемонията по награждаването ще се проведе на 14 септември. Наградата за победителя е 50 000 долара (81 608 лева), второ място – 15 000 долара (24 483 лева), трето място – 10 000 долара (16 322 лева).

Има и специална награда „Любимец на публиката“ чиято стойност е 25 000 долара (40 804 лева). Тя може да бъде спечелена както от победителя или от завоювалите второ и трето място, така и от други компании. Visa ще проследява глобалния напредък на компаниите чрез секция на страницата на Visa Everywhere Initiative, която ще бъде актуализирана периодично.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *