Тази портативна батерия се зарежда и от слънцето

Портативните батерии ни помагат да постигнем по-сериозна автономия когато сме далече от източници на електроенергия. В зависимост от капацитета си те могат да предоставят до няколко заряда за смартфон или други устройства. В случая разполагаме за ревю с един по-интересен продукт, а именно батерия със слънчев панел за зареждане. Това е още една стъпка към постигането на още по-значителна независимост от електрическата мрежа.

Става дума за Sandberg Urban Solar Powerbank 10000, която е продукт на познатата ни с качествените си продукти едноименна датска компания. Батерията е тънка и с обширна площ в чиято горна част е вграден соларният панел, а конструкцията има метална рамка.

В предната част са разположени общо четири порта: MicroUSB, USB Type-C и 2 x USB Type-A. Наличен е и светлинен индикатор за нивото на заряд. В комплект с батерията идват MicroUSB кабел, както и лента за ръка.

Основни характеристики:

  • Капацитет: 10000 mAh / 37 Wh
  • Слънчев панел: 5V/450mA
  • MicroUSB входяща мощност: 5V/2A, 9V/2A, 12V/1.5A
  • USB Type-C PD 18W вход/изход: 5V/2A, 9V/2A, 12V/1.5A
  • 2 x USB Quick Charge 3.0: 5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A

Батерията е с капацитет 10000mAh, което означава, че при пълен заряд ще може да зареди един съвременен смартфон между два и три пъти. Можете да зареждате устройства от три порта едновременно, включително USB Type-C и два USB Type-A, а зареждането на самата батерия от адаптер или друго устройство е през MicroUSB.

Батерията предлага технология за бързо зареждане до 18W, като поддържа най-популярните стандарти Quick Charge и Power Delivery, а това означава, че можете да разчитате на бързо зареждане на разнообразни типове устройства.

Разбира се идваме и до най-интересната част, а именно соларният панел, който е произведен в САЩ и според компанията е доста ефикасен. В слънчев ден може да постигне заряд достатъчен за един заряд на смартфон.

С наличието на соларен панел можете да вземете батерията с вас на плажа, в планината или на друго място, на което можете да прекарате повече време и да имате нужда от допълнителна енергия. Определено можете да разчитате на нея при дълги планински преходи или други изживявания далече от цивилизацията.

Заключение

Sandberg Urban Solar Powerbank 10000 е с цена от малко над 100 лв., което е прилично позициониране за това, което предлага батерията. Получавате практичен аксесоар със специфично приложение, което може да е от полза в редица ситуации. Използвайте енергията на слънцето за да захраните устройствата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *