Huawei Mate X2 залага на нов дизайн и включва перископен обектив

Huawei представи новия си сгъваем смартфон Mate X2, който както се очакваше има сгъващ се навътре основен екран. Интересното е, че телефонът е по-дебел в частта с основната камера и се стеснява до дебелина от 4.4 милиметра в другия край. Основният екран е с диагонал 8 инча и резолюция 2480 x 2200 пиксела. Външният е 6.45-инчов, а и двата са с OLED панели и честота 90 херца.

Вътрешният екран има слой намаляващ отраженията, а конструкцията на пантата позволява премахването на отвора, който виждаме при други подобни модели в затворено състояние. В основата на Huawei Mate X2 е чипсетът Kirin 9000 с 5G модем, 8GB RAM и до 512GB памет за файлове. В софтуерно отношение е използвана Android 10 с EMUI 11, очаквано без услугите и приложенията на Google. През април е планирано разпространението на HarmonyOS. Телефонът има батерия с капацитет 4500 mAh и поддържа бързо зареждане при до 55W.

Основната камера е четворна и разработена съвместно с Leica. Тук има 50MP сензор RYYB с бленда f/1.9 и OIS. В секцията са още 8MP сензор с перископен обектив за 10-кратен зуум и OIS, 12MP с телефото оптика за 3-кратен зуум и OIS, както и 16MP с ултраширокоъгълен обектив. Селфи камерата включва само един сензор, който е 16-мегапикселов.

Наличен е четец на отпечатъци, който е отстрани на корпуса. Разбира се от компанията са добавили смарт функции, улесняващи многозадачната работа, като Smart Multi-Window, Floating Window, App Multiplier, App Bubble и други. Multi-Window позволява на потребителите да преглеждат съдържание от едно приложение, без да минимизират текущото. App Multiplier позволява отварянето на няколко копия на едно и също приложение, а чрез MeeTime може лесно да се споделя съдържание с контактите на потребителя чрез провлачването му до съответния чат прозорец.

Huawei Mate X2 ще е достъпен в Китай от 25 февруари с цена за версията с 256GB памет 18 000 юана, което е около 2300 евро и 512GB за 19 000 юана, а това е малко над 2400 евро. Той ще е наличен в син, черен, розов и бял цвят. Засега няма индикации дали устройството ще се появи и извън страната.

One thought on “Huawei Mate X2 залага на нов дизайн и включва перископен обектив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *