Huawei вижда надежда за възстановяване от пандемията чрез иновации

На откриването на Мобилния конгрес в Шанхай, заместник-председателят на Huawei Кен Ху говори за въздействието, което COVID-19 оказа върху страните, предприятията и хората по света, както и за ролята на технологията в борбата с пандемията. Той обясни, че макар неравностойният достъп до цифровите технологии и умения да е разширил разделението на дигиталния свят, пандемията значително е влошила ситуацията. „Трябва да насочим иновациите върху предоляване на бариерата между тези, които имат и онези, които нямат и върху стимулиране на дигиталната инклузивност“.

По време на речта си, Ху показа на публиката Cyberverse на Huawei – AR приложение, което демонстрира как 5G мрежи, 5G устройства и AR технология могат да се обединят, за да създадат виртуално изживяване, независимо дали става върпос за реалистична гора или симулация в космическото пространство. Новото приложение дава възможност за интегриране на виртуална и физическа реалност с много прецизни възможности за позициониране на ниво сантиметър, огромна изчислителна мощност и предаване с висока честотна лента чрез 5G.

Huawei прогнозира, че до 2025 г. 97% от всички големи компании ще използват AI. Според други прогнози за 2025 г. 55% от целия БВП на Китай ще се задвижва от цифровата икономика, а 60% от глобалните приходи на операторите ще бъдат получени от индустриални клиенти. Ху отбеляза, че иновациите на Huawei са съсредоточени в три области: технология, продукти и приложения.

В момента компанията работи с екосистемни партньори за разработване на устройства, насочени към задоволяване на специфичните нужди на индустрията. Ху съобщи, че в сътрудничество със своите партньори и регионални оператори Huawei е подписала повече от 1000 договора за индустриални 5G приложения в над 20 индустрии.

Според него светът е изправен пред реален риск от K-образно икономическо възстановяване, след като COVID-19 бъде овладян. Той прогнозира все по-голямо разделение между организации и хора, които активно се възползват от цифровите технологии и тези, които не го правят. Чрез партньорство с оператори в Гана по инфраструктурен проект за селска мрежа, в момента Huawei планира да разположи над 2000 базови станции RuralStar в отдалечени региони в цялата страна. Това ще помогне за увеличаване на мобилното покритие в Гана от 83% на 95%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *