Huawei с ново 5G решение за бизнеса

По време на Мобилния конгрес в Шанхай Huawei официално представи новото си 5G решение за бизнеса – 5GtoB. То включва четири части: 5GtoB мрежа, 5GtoB NaaS, 5GtoB App Engine и 5GtoB Marketplace. Мрежата 5GtoB служи като инфраструктура на 5G решението, NaaS мрежовите възможности могат да бъдат организирани в предложения преди да бъдат пуснати, а 5GtoB App Engine е център за иновации на приложения. 5GtoB Marketplace е цифров „всичко в едно“ супермаркет в облака, където корпоративните потребители могат да закупят индустриалните 5G решения, от които се нуждаят.

Изпълнителният директор и президент на бизнес групата за операторски решения на Huawei Райън Динг изнесе реч, в която сподели интересна информация. 5G за индустрията се развива по-бързо от очакваното, като операторите вече виждат търговска възвращаемост от първата вълна от въвеждането на 5G. Потребителската база на 5G и броят на 5G устройствата в търговска употреба са изригнали от 2019 г. насам.

До края на 2020 г. на пазара са излезли 380 5G устройства, 8 пъти повече от предходната година. Мобилната 5G потребителска база също е достигнала 220 милиона, а безжичните домашни широколентови връзки достигат 1,05 милиона, съответно 17 и 21 пъти повече на годишна база. Динг твърди, че тези числа ще се утроят през 2021 г.

Цените на 5G телефоните също падат бързо. На пазара вече има множество устройства на цени под 150 щатски долара и около 30 телефона в среден и нисък клас на цена под 300 щатски долара. Според Динг, екосистемата на 5G мобилните телефони ще стане толкова зряла колкото тази на 4G през следващите една до две години, тъй като мрежовите внедрявания продължават да се развиват и потребителската база продължава да расте.

На пазарите, които първи внедриха 5G, операторите вече са започнали да получават търговска възвращаемост. В Китай и Южна Корея приходите на операторите продължават да се увеличават, тъй като тяхната 5G потребителска база нараства по-бързо, отколкото в други страни. Финландският оператор DNA и операторът в Саудитска Арабия Zain също постигат впечатляващи финансови резултати в ранните фази на своето търговско внедряване на 5G.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *