Една година от дебюта на платформата AppGallery, ето и равносметката

Една година след официалния си дебют, платформата AppGallery отчита над 2.3 милиона регистрирани разработчици, което е ръст от 77% за този период, и 300 000 от тях са извън пределите на Китай.

Аудитория на AppGallery по света е нарастнала до 530 милиона активни месечни потребители. В Европа платформата вече има над 42 милиона потребители, което е ръст от 61.5% за тази изпълнена с предизвикателства за всички година. През миналата година компанията представи на българския пазар серията P40 – P40 Pro, P40 Pro+, P40 lite и P40 lite E, обновена серия Y в най-достъпния ценови сегмент, флагмана Mate 40 Pro и P smart 2021, които са базирани на AppGallery.

Ревю: Huawei P40 Pro

120 000 HMS (Huawei Mobile Services) интегрирани приложения са вече налични в AppGallery, което е 118% ръст спрямо миналата година. Геймингът е сред темите на фокус при развитието на платформата и в нея вече са налични 500% повече игри в сравнение с миналата година. Потребителите на Huawei са сред първите, които се докосват до геймплей от ново ниво в света, като сред новите попълнения от миналата година са AFK Arena, Asphalt 9: Legends, Clash of Kings и други.

Ревю: Huawei Mate 40 Pro

Бързият растеж на AppGallery е подсилен от инвестициите на компанията в развитието на екосистемата на Huawei Mobile Services (HMS). В момента HMS има над 8000 инженери в областта на научноизследователската и развойна дейност и наброява повече от 600 в глобалния си екип за техническа поддръжка.

Множество български банки, медийни приложения, приложения за различни местни услуги като таксита и доставка на храна, стрийминг на TV и видео съдържание, както и финансови услуги, които позволяват безконтактни плащания като Phyre, Pay by Vivacom, A1 Wallet и iCard, са на разположение на българските потребители в AppGallery.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *