Приложението за мобилни плащания Settle вече и в България

Компанията за мобилни разплащания Settle влиза на българския пазар. Чрез новото приложение, което не изисква предварително зареждане на специална сметка, потребителите ще могат безплатно да изпращат и получават пари, а компаниите ще могат да приемат дигитални плащания без необходимост от допълнителни устройства.

България е третата държава, в която Settle Group открива свое представителство и 22-рият пазар в Европа, на който приложението Settle функционира. У нас Settle Group оперира чрез местно дружество – Settle България, финансирано съвместно с локални партньори.
С приложението Settle индивидуални потребители могат да изпращат, получават и управляват пари от телефона си. А всеки бизнес има достъп до набор от решения за приемане на изцяло мобилни плащания.

За разлика от повечето мобилни портфейли и нео банки, Settle разчита на местни партньорства за развиване на всеки отделен пазар. Технологиите, операциите, финансовото лицензиране и разработването на продукти се извършват на централно ниво от Settle Group, базирани в Осло, Норвегия. В Settle средствата се съхраняват защитени с високо ниво на криптиране и с регулация от норвежките органи за финансов надзор.

Settle не изисква от потребителите да имат банкова сметка, като те могат да се регистрират в рамките на 30 секунди и да използват безплатен профил, където да получават и държат средствата, изпратени до телефонния им номер. Ако вече имат банкова сметка, средствата могат да бъдат преведени по нея безплатно. Със Settle могат да бъдат изпращани и получавани средства или да бъдат извършвани разплащания към фирми.

Settle начислява единствено такса транзакция, когато бъде реализирана продажба. Плащанията, получени чрез Settle, се превеждат автоматично по сметката на съответната компания във всяка една българска банка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *