OnePlus влиза в партньорство с Hasselblad

OnePlus анонсира днес сключването на тригодишно партньорство с шведския производител на фотоапарати и обективи Hasselblad за съвместна разработка на следващо поколение фотографски системи за бъдещи флагмански модели смартфони. Двете компании вече работят по съвместен проект и новата серия смартфони OnePlus 9, с предстояща световна премиера на 23 март 2021 г., ще бъде оборудвана именно със система Hasselblad Camera for Mobile.

От OnePlus също анонсираха плановете си да инвестират повече от 150 милиона щатски долара през следващите три години за усъвършенстване на възможностите на камерите на устройствата и подобряване на цялостното мобилно фотографско преживяване за своите потребители, което кореспондира с непрестанните усилия на компанията да предлага възможно най-добрите и съвременни решения.

Сътрудничеството ще се разгърне в пълен мащаб през следващите три години с акценти в софтуерните подобрения по отношение на калибрацията на цветовете и сензорите и в други области. Двустранните усилия се очаква да предефинират технологичните стандарти за фотографско преживяване с мобилна камера и да въведат иновации в образните технологии в стремеж към усъвършенстване на Hasselblad Camera for Mobile.

Един от първите очаквани резултати от това партньорство е свързан именно с техническото предизвикателство да се постигне напредък в калибрирането на цветовете. Новото цветово решение, обединяващо месеци на съвместно тестване, настройки и верификация се нарича Natural Color Calibration with Hasselblad и има за цел да въведе повече постоянство и прецизност в натуралните цветове на снимките заснети с камерите на флагманските устройства на OnePlus.

Hasselblad Pro Mode е също с нов, подобрен потребителски интерфейс, базиран на едноименния за компанията софтуер за обработка на кадри. Режимът позволява и разширен контрол, който всеки професионален фотограф ще оцени, върху фините настройки, ISO, фокуса, скоростта на затвора, баланса на бялото и други. Потребителите могат да използват и 12-битов RAW формат за още по-наситени цветове и висока динамика.

Серия OnePlus 9

Серия 9 на OnePlus ще бъде с основна камера със специален Sony IMX789 сензор, който в същото време е и най-големият използван някога в устройство на OnePlus. Благодарение на 12-битов RAW ще се предложи по-добра възможност на редакция на изображенията след заснемането им. Hasselblad Camera for Mobile ще предложи и подобрения в HDR видеозаснемането, както и поддръжка на 4K 120FPS и 8K 30FPS видеа.

Световната премиера на OnePlus серия 9 ще бъде излъчена онлайн на 23 март 2021г. от 16 часа българско време на https://www.oneplus.com/bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *