Visa разширява програмата си за иновации в Югоизточна Европа

От Visa обявиха, че разширяват партньорската си платформа за финтех стартъпи, банки и предприемачи, за да достигне до по-разнообразни финтех таланти в Югоизточна Европа. По този начин компаниите от предишните две години и участниците в предстоящия трети сезон ще получат достъп до повече възможности, ресурси и ментори.

Фондът Eleven Ventures, който осъществява инициативата на местно ниво за трета поредна година, този път ще осъществява и координацията на регионално ниво. Eleven е един от водещите фондове за рисков капитал в Югоизточна Европа с фокус върху компании в ранна фаза. Екипът на фонда е съставен от предприемачи и професионалисти в областта на инвестициите, с над 150 реализирани сделки през последните 8 години.

Платформата за иновации на Visa осигурява на стартъп компаниите в ранен етап на развитие, ускорена програма за тестване, валидиране, съвместно създаване и предоставяне на иновативни продуктови решения в сътрудничество с Visa и глобалната ѝ партньорска мрежа. По този начин времето до предлагането им на пазара се съкращава значително. За успехът на платформата говори и големият брой кандидати – за 2 години над 300 компании са заявили своето желание за участие. Чрез разширяването си Програмата ще предостави възможност за достъп до глобално ноу-хау, технологични ресурси и менторство за реализиране на платени пилотни проекти с партньорите на инициативата в Югоизточна Европа.

Как да се присъедините към програмата?

Подготовката за третия сезон вече е факт и компаниите могат да заявят своите кандидатури до 15 април. Стартъпите, които разполагат с утвърдени екипи и готови продукти или решения могат да кандидатстват на visainnovationprogram.com за следните предизвикателства: подпомагане на малкия и среден бизнес, нови системи за разплащане, подобряване на клиентското преживяване при разплащане, както и изграждане на умни градове. На сайта на програмата са посочени и участвалите до момента финтех компании от България, Турция и Гърция, сред които са застрахователния брокер Boleron и Paybyface, чрез които можете да платите със селфи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *