Теленор подкрепя „Часът на Земята“

Теленор ще подкрепи инициативата на международната природозащитна организация WWF – „Часът на Земята“ за тринадесета, поредна година. В рамките на ежегодното събитие, милиони хора и организации в цял свят изключват електроуредите и осветлението си в знак на съпричастност към борбата с климатичните промени. „Часът на земята“ цели да покаже, че заедно можем да се справим с предизвикателствата пред нас и околната среда. Затова тази година WWF посвещава събитието на опазването на мечките в България.

Утре, 27 март, от 20:30 до 21:30 часа, Теленор ще изключи осветлението в административните си сгради, а търговските обекти на оператора в цялата страна ще преминат в режим на слабо осветление. В режим на работа ще останат системите, осигуряващи безпроблемното функциониране на мобилната мрежа и обслужването на клиенти на компанията.

Освен участник, компанията е и активен посланик на инициативата. Всяка година Теленор провежда и специална комуникационна кампания в социалните мрежи, както и сред своите служители и партньори, призовавайки повече хора да се включат в инициативата и да покажат своята загриженост за бъдещето на планетата.

През март Теленор реализира и друга инициатива в подкрепа на зелена кауза. Кампанията на оператора за закупуване на разопаковани телефони и смарт джаджи ще подкрепи създаването на дом за царския орел. До края на март телекомът провежда акцията за продажба на разопаковани устройства в своя онлайн магазин, като за всяко закупено устройство ще бъдат дарявани по 10 лeва в подкрепа на създаването и поддържането на гора, която да се превърне в местообитание за гнездене на царския орел. Гората, която предстои да бъде залесена, се намира в защитената зона „Сакар“, в района на Тополовград. Царският орел е застрашен от изчезване вид, чиято популация у нас постепенно се увеличава, благодарение на дългогодишните усилия на БДЗП. За първите три седмици от инициативата са закупени повече от 300 устройства, а кампанията ще бъде активна до 31 март, така че всеки желаещ има още няколко дни на разположение да избере и закупи устройство с кауза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *