Glovo привлече 450 милиона евро инвестиции

Компанията за доставка на стоки от различни категории, която отскоро работи и у нас, Glovo, съобщи, че е привлякла инвестиции на стойност 450 милиона евро (530 милиона долара) по време на инвестиционния кръг от серия F, воден от базираните в Ню Йорк мениджърски компании Lugard Road Capital и Luxor Capital Group.

В кръга са участвали и предишни инвеститори на компанията като Delivery Hero, Drake Enterprices и GP Bullhound. След този кръг на финансиране, най-големият в историята за испанска стартъп компания, Glovo ще инвестира в разширяване на присъствието си на 20-те пазара, в които оперира в момента. Компанията ще се съсредоточи и върху разрастването на новосъздаденото си подразделение за бърза търговия (Q-Commerce).

В най-големите градове, Glovo вече е в състояние да осигури ултра бързи доставки на близки разстояния в рамките на 10 минути, благодарение на мрежата си от „тъмни магазини“. За да стимулира ръст в категорията за хранителни стоки, Glovo ще продължи да търси стратегически партньорства, подобни на тези със супермаркети като Carrefour, Continente и Kaufland, като същевременно ще инвестира в собствена инфраструктура и центрове за изпълнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *