A1 стартира услуга за фиксиран интернет през 5G мрежа

А1 е първият български телеком, който пуска услуга за домашен интернет, използваща мобилна 5G мрежа – Net Box Unlimited. Компанията ще използва възможностите на 5G технологията, за да предложи домашен интернет със скорост, достигаща над 1 000 Mbps на местата, където няма изградена оптична свързаност.

5G Net Box надгражда настоящата Net Box услуга, която използва 3G и 4G мрежи и до момента се предлагаше в три плана. Новият план Net Box Unlimited включва неограничени мегабайти на максимална скорост и се предлага за 49,99 лева на месец, а 5G устройството е включено в цената. Net Box Unlimited може да бъде закупен и като самостоятелна услуга за 70,99 лева месечно при двугодишен абонамент. Цената на услугата се формира, отчитайки допълнителната отстъпка от 1 лев на месец, която клиентите получават, ако платят своята сметка през приложението Моят А1 или неговата уеб версия на A1.bg

Мрежата на А1 продължава да е единствената в страната, която използва 5G честоти и 5G оборудване. Това ѝ позволява да осигури гигабитова скорост в над 75 града и курорта в България. От телекома изчисляват, че така покритие има 50% от населението на България на открито. В следващите месеци обхватът на мрежата ще стане по-надежден, тъй като А1 представи сериозна амбициозна програма за инвестиции в мобилната свързаност, включително 5G мрежите.

Инсталирането на услугата Net Box Unlimited в домашни условия се извършва самостоятелно от клиента. Всичко, което потребителят трябва да направи, е да включи устройството на адреса, на който желае да го ползва и да се свърже с интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *