Huawei представи серия продукти с HarmonyOS 2

Вчера Huawei представи серия от нови продукти, базирани на HarmonyOS 2. “Премиерата на нашата HarmonyOS с колекция от нови продукти е още един пример за неуморния ни стремеж да предоставяме възможно най-доброто потребителско изживяване на база на ориентиран към бъдещето подход.“, сподели Ричард Ю, изпълнителен директор и CEO на Huawei Consumer Business Group.

HarmonyOS е операционна система от ново поколение, предназначена за смарт устройства. Като такава, тя предоставя общ език за различни видове устройства, помагайки им да се свързват и да се кооперират помежду си, за да предложат на потребителя по-удобна, гладка и защитена работа. HarmonyOS използва разпределена технология за работа със системния софтуер, благодарение на която независими преди устройства сега могат да се слеят виртуално в едно цялостно „супер устройство“. То свободно се възползва от възможностите на съставляващите го устройства според нуждите на потребителя, и предоставя нов тип свързаност чрез хардуерна интеграция и Service Widget-и.

Huаwei представи колекция от нови устройства, като смарт часовници и таблети, захранвани от HarmonyOS 2, сред които новата серия HUAWEI WATCH 3 и HUAWEI MatePad Pro.

HUAWEI MatePad Pro

Новият HUAWEI MatePad Pro идва с 12.6-инчов OLED FullView Display със съотношение на екрана към тялото от 90% – най-високо сред наличните на пазара таблети. Благодарение на разпределеното управление на данни и възможности за планиране на задачите на HarmonyOS, HUAWEI MatePad Pro може да работи гладко със смартфони и PC-та, за да удвои продуктивността и креативността в различни сценарии, независимо дали сте в офиса или пред статива. HUAWEI MatePad Pro поддържа Multi-screen Collaboration между таблета и персоналния компютър. В режимите Mirror и Extend, той може да играе ролята на чертожна дъска и дисплей. Поддържа още провлачване на елементи между различни устройства за по-ефективна работа с тях.

Ново интерактивно изживяване

Новият Multi-device Control Panel поддържа интуитивно свързване посредством drag-and-integrate функционалност. Например, ако искате да гледате филм у дома късно през нощта, трябва само да отворите Control Panel и да издърпате иконата със смарт екрана върху иконата на телефона – филмът ще прескочи директно от телефона към телевизора. Ако носите HUAWEI FreeBuds 4, можете да изтеглите иконата на слушалките към тази на телефона – така филмът ще тече на екрана на телевизора, но звукът ще се предава през вашите FreeBuds.

Multi-device Task Center на HarmonyOS позволява на приложенията да мигрират между различните устройства, без да се инсталират на всяко от тях. Home Screen е по-изчистен и организиран. Можете да плъзвате приложенията нагоре, за да генерирате уиджети с лесно достъпна иформация в реално време, без да се налага да отваряте самите приложения. Уиджетите могат да се използват и за достъп до услуги, без да се налага да изтегляте и инсталирате каквото и да било.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *