Три дни с едно зареждане на батерията – Nokia серия G

За голяма част от хората, издръжливостта на батерията, е сред най-важните акценти за един смартфон. В повечето случаи съвременните модели от среден и висок клас предлагат между ден и най-много два дни автономност с един заряд, което понякога не е достатъчно. Разбира се има и специализирани телефони, които са с батерия с по-голям капацитет, а това позволява постигането и на до три дни с едно зареждане.

Такива са и моделите от новата серия G на Nokia – Nokia G10 и G20. И двете устройства са с батерия с капацитет 5050 mAh, което е значително повече от стандартните предложения с по 3000 mAh. Това очаквано води и до по-голяма издръжливост в ежедневието и няма да ви се налага да ги зареждате толкова често.

Ако обичате да пътувате често знаете, че не винаги имате лесен достъп, а и възможност да заредите телефона си в движение. Това важи в особена сила когато сте сред природата. За тези ситуации е добре да имате издръжлива батерия, която да не ви предаде.

Ревю: Nokia G20

Все пак на път обичаме да слушаме музика, гледаме филми и най-вече да снимаме. Това обаче все са дейности, които изразходват значително количество енергия. Да не забравяме и системите за навигация, без които често не можем. Nokia G10 и G20 ще са надежден спътник и няма да останете изненадващо без заряд. С един заряд ще можете в петък да намерите пътя до мястото си за почивка за уикенда, да послушате музика, а по време на разходката и да направите много снимки, които да споделите с близките и приятелите си.

Малко тестове в реални условия с Nokia G10

За около 4 часа слушане през Spotify при заключен екран, звук на 50% от говорителя и през Wi-Fi, се изразходват около 4% от заряда на батерията. При гледане на около час в YouTube при резолюция 720p през Wi-Fi с автоматична яркост и звук се изразходва около 6% заряд. При използване на Google Maps за навигация за около 45 минути се изразходват 5%. Всичко това зависи и от нивата на яркост на екрана, които пък са свързани с околните условия. Има зависимост и с околната температура.

Какво освен големия капацитет помага за постиженията?

Сред технологиите, които помагат за добрите постижения в тази насока е и адаптивната батерия, която установява кога приложенията изразходват батерията. Режимът ограничава изразходването ѝ от рядко използваните приложенията. Това решение се подобрява с времето. За добрата издръжливост помагат още по-ниската резолюция на екрана.

Освен това за удължаване живота на батерията има и режим за запазване на батерията, който включва тъмна тема и изключва или ограничава активността на заден план, някои визуални ефекти и др. Има и режим за пестене на енергия, който допълнитлено ограничава някой процеси и дейности и дава още издръжливост при крайни ситуации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *