Над 1500 найлонови торбички спестени само за седмица с Recover Green

В продължение на три седмици зелените предизвикателства на Recover Green (инициатива на Нестле) насочваха вниманието на гражданите към три различни екологични теми – опазване на водни ресурси, намаляване на употребата на пластмаса и правилно разпределяне на отпадъците и ги мотивираха да предприемат стъпки към по- природосъобразно ежедневие. До този момент, над 500 души са се включили в предизвикателствата, а резултатите демонстрират засиления интерес на българите към опазването на околната среда.

През първата седмица от кампанията, Нестле обърна внимание на проблема с изчерпващите се водни ресурси и на отговорността, която всеки един от нас носи за пестенето на вода. Само за една седмица, водното предизвикателство на Recover Green спести на българската природа над 1200 л. вода, мотивирайки гражданите да приберат няколко стъклени бутилки с питейна вода в хладилника и да ги използват при нужда.

Втората седмица от кампанията, Нестле посвети на темата за разделно събиране на отпадъците, като предизвика потребителите да отделят малък кът за рециклиране у дома. Последното предизвикателство на Recover Green обърна внимание на ролята на всеки един от нас в това да произвеждаме по-малко пластмасов отпадък. Само за седмица, българите успяха да спестят над 1500 найлонови торбички на българската природа, заменяйки ги с текстилни такива.

Като част от инициативата Recover Green, на 3 и 4 юли ще се проведе и събитие по почистване на три от най- замърсените локации в страната- река Места, река Марица и Черноморието. Всеки, който има желание да даде своя принос към по- чиста България, може да се регистрира тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *