Камера и стойка за смартфони с AI от Sandberg

Sandberg представи два иновативни продукта – уебкамера и стойка за смартфон – с технология с изкуствен интелект, която проследява обекта на заснемане. Това улеснява процеса на заснемане и стрийминг на видео, позволявайки на собственика на камерата да не е постоянно ангажиран с процеса, както и да добави повече движение към своите клипове.

Motion Tracking Phone Mount – стойка за мобилен телефон с интегриран „фотографиращ робот“. Тя разполага с вградена малка камера и електрическо панорамиране, които се управляват от изкуствен интелект (ИИ). На практика автоматично се държи обектът в центъра на рамката. Самият запис се извършва от камерата на мобилния телефон със стрийминг в реално време по обичайния начин.

Това позволява да използваме своя смартфон за да покажем всичко – от работа в градината, тренировка във фитнеса и стендъп шоу, до демонстрация на продукти и други професионални дейности. Препоръчителната цена на дребно на стойката за смартфон е 125,99 лв. с ДДС.

Sandberg представи също и цилиндрична камерата, чиято горна половина може да се върти около оста си посредством вграден двигател. Той от своя страна се управлява от изкуствен интелект, който наблюдава в реално време записания образ и следи обекта на заснемане. Това позволява заснемане на подвижни обекти. Камерата поддържа Full HD резолюция, разполага със стъклен широкоъгълен 110° обектив и интегриран в нея микрофон. Препоръчителната цена е 151,99 лв., като в нея е включен и малък трипод.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *