Bigbank стъпва на българския пазар

Първата естонска изцяло дигитална банка Bigbank вече предлага услуги на физически и бизнес клиенти за българския пазар. Основаната през 1992 г. банка има клонове още в Латвия, Литва, Финландия и Швеция и предлага своите продукти като трансгранични услуги в Австрия, Германия и Холандия. За момента българският клон предлага само кредитни продукти, като процесът на отпускане на кредит е изцяло дигитализиран и кредитоискателите получават отговор до 30 мин. На страницата на банката, потребителите може да открият кредитен калкулатор и да изчислят сами своята вноска и всички такси и лихви, които ще заплатят за желания кредит.

„Bigbank стъпва на българския пазар с намерението да осигури модерни, надеждни и удобни услуги за банкиране онлайн. Виждаме голям потенциал за това в България, особено в условията на COVID, когато онлайн услугите са най-безопасни и следователно най-благоприятни за клиентите“, каза Мартин Лянтс, главен изпълнителен директор на Bigbank Group. „Стартираме в България с потребителски кредити за индивидуални клиенти, като възнамеряваме в близко бъдеще да им предложим и депозитни сметки“, допълни той.

„Клиентите на банката в страната могат да посетят българския уебсайт на Bigbank още сега и да направят избор между няколко вида потребителски заеми с матуритет до 10 години, а процесът на одобрение обикновено отнема до 2 часа. Не е необходимо да посещават банков офис, тъй като целият процес протича онлайн, като се започне от идентификацията и кандидатстването до подписването на договор. Според опита ни от други пазари е важно потребителските заеми – било то за ремонт или покупка на автомобил – да бъдат достъпни и с по-дълъг срок, така че малките месечни вноски да не натоварват бюджета на семейството“, заявява Ростислав Русинов, мениджър на българския клон на банката.

Амбициите на естонската банка са в близко бъдеще да добави към портфолиото си в България възможността за разкриване и управление на депозити, както и жилищни заеми, и още услуги, които Bigbank Group предлага на другите пазари. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *